lauantai 20. heinäkuuta 2013

Tän viikon aksatreenit ja muutakin touhuilua

Eilen käytiin hallilla treenailemassa Himmin ja Kertun kanssa. Lapset oli tällä kertaa mulla mukana, mutta onneksi osaavat olla niin hienosti ettei tarvitse siitä huolehtia. Meitä ennen oli muita treenaajia ja heidän jäljiltään oli rata valmiina. Tosin rataa ei oltu numeroitu, olisi ollut hauska tietää miten se oli suunniteltu tehtävän. Tänään ei tehty kun muutaman kerran yksittäisiä esteitä. Koska oli rata valmiina, yritin saada tehtyä useamman esteen yhdistelmiä, enimmillään tais olla 9 estettä. Tosin nekin melkein peräjälkeen, jotain pieniä käännöksiä. Ei vielä oikein onnistu meillä äkilliset suunnanvaihdot tai että mentäis hieman sekaisin eikä niin itsestäänselvistä yhdistelmistä. Epäonnen paikaksi muodostui putken jälkeen hypylle meno kun putkesta oli suora linja a-esteelle. Minttu kiersi minut monta kertaa vaikka kuinka yritin ohjata hypylle ja vaikka kuinka yritin huutaa niin koira oli jo A-esteen päällä. Vasta kun menin ihan putken päähän odottamaan niin tajusi mihin halusin sen menevän. Oikein hyvä että tällaista pääsee harjoittelemaan, pitäis enemmänkin tehdä pieniä jekkuja ja houkuttimia että kehittyis itse ohjaamaan paremmin ja koira lukemaan mua paremmin. Tänään putkeen menot sujui aika kivasti ja vauhtikin säilyi aika hyvin, toki loppua kohti alkoi jo väsy hieman painaa. Oli tosi kiva tehdä vaihteeksi pidempiä yhdistelmiä ja tuntui että Mintullakin riitti mielenkiintoa pidempään.

Välillä huilattiin ja leikittiin Kertun kanssa. Minttu oli niin onnellinen kun näki Kertun tulevan halliin, mutta taisi hieman harmittaa ja olla mustasukkaisuutta kun Kerttu saa niin paljon huomiota. Eihän sellaista suloisuutta voi olla huomioimatta ja hyvää harjoitusta Mintullekin.

Olen ilmoittanut Mintun näyttelyyn, ihan oikeaan ryhmänäyttelyyn 9.8.2013. Mintustahan ei näyttelykoiraa tule, mutta olen aina ajatellut, että ainakin kerran sen haluan oikeassa näyttelyssä käyttää. Siksipä olenkin kysellyt nyt ahkerasti neuvoja ja mitä siellä oikein tapahtuu. Mach showssakaan ei olla nyt aikoihin käyty ja Mintulla on ollut juoksukin, nyt onneksi lopuillaan. Ainakin pari mätsäriä on ennen sitä näyttelyä, siellä pitänee käydä harjoittelemassa vielä. Sen verran treenailtiin näyttelyjuttuja, että Minttu oli pöydällä tutkittavana ja ronklattavana. Varsinkin hampaitten katsominen ei ole Mintusta niin kivaa, mutta kyllä se aika hienosti antaa ne katsoa. Tähänkin tehoharjoittelua vielä ehtii tehdä. Hieman sais vielä koira hoikistua, on onneksi aikaa. Minttu on kyllä aika perso ruualle ja olenkin vähentänyt hieman ruoka-annoksia, varsinkin kun treeninameja menee treeneissä. Pitäis vaan vielä enemmän palkata lelulla kun Minttu siitä palkkautuu hyvin.

Olen yrittänyt palautella mieliin myös tokojuttuja, koska ensi viikolla alkaa tokon jatkokurssi. Tokoa on helppo harjoitella vaikka ihan vaan normaalilla lenkillä, seuraamista, liikkeestä pysähtyminen seisomaan ja makuulle. Tuo makuulle jääminen ei vielä suju ollenkaan, mutta harjoitellaan. Paikkamakuu on alkanut sujua jo paremmin, muistan kuinka se oli vaikeaa silloin tokon alkeiskurssilla. Liekö kylmä halli osaltaan vaikuttanut ja onhan koira varmasti oppinut tässä lisää. Minttu nauttii selvästi treenaamisesta ja enemmänkin vaan pitäis, pieniä pätkiä päivässä.

Tällä viikolla saatiin Kerttu taas kyläilemään meille. Mua välillä hirvitti kun Minttu piti niin kovaa ärinää ja kaveri on niin pieni vielä, mutta häntä heiluen Minttu leikki. Kai se komentaa vaan pienempäänsä. Ihasteltiin Kertun valtavan hienoja loikkia, kun se pihallakin loikki menemään, taitaa tulla varsinainen kiituri. Kunhan hieman kasvaa vielä niin mahtaa hyvät rallit olla koirilla! Taas vaan sattui hieman sateinen ilma, mutta onneksi kuitenkin saivat ulkonakin leikkiä vähän aikaa. Minttu on kyllä turvallinen kaveri, Kerttu vei nenän edestä putkiluunkin. Hieman Minttu aluksi ärähti, mutta sitten tyytyi vaan katsomaan vierestä kun kaveri hyvällä ruokahalulla rupesi töihin ja luuta kaluamaan.

Mintulla on täällä meidän lähellä yksi kiva poikakaveri-corgi. Nyt juoksun aikaan on hauska seurata koirien käyttäytymistä. Ei ole paljoa epäselvyyttä milloin tärppipäivät on, kyllä se niin selkeästi on huomattavissa kun tarjoutuu kaverille. Tosin yllätyin ihan tässä kun yhdelle mäyräkoirapojalle ärähteli eikä päästänyt edes haistelemaan, ei ole nimittäin ennen tätä tapahtunut. Olen oikein odottanut milloinka oppii ärähtämään jos ei tykkää. Ei kai sitä sitten vieraille, tutuille vain... Tänään huvitti kun lähdettiin miehen kanssa juoksemaan ja tämä corgi sattui tiellä kulkemaan. Kylläpä tunnisti meidät ja lähti vauhdilla perään vetämään, ajatteli varmaan että Minttu on puskan takana odottelemassa. Ikävä kyllä ei ollut tällä kertaa, omistaja sanoikin että kummasti heidän lenkit suuntautuvat meille päin :) Kiva huomata kun koirat tunnistavat myös omistajat. Joskus tuntuu että Mintustakin on paljon kivempi nähdä tuttuja omistajia kuin niitä koirakavereita =D

Lomalla kun olen, niin olen päässyt liikkumaan paljon tiheämpään tahtiin. Olen käynyt kokeilemassa minulle uusia jumppia Kaislalla (puhun edelleen Kaislasta vaikka onkin ollut jo pitkään Forever Joensuu). Bodypumpissakin olen käynyt nyt 2 kertaa 1,5v tauon jälkeen. Olen pitkittänyt sitä kun oon ajatellut, että mitä järkeä kun siellä saa itsensä ja lihaksensa niin kipeäksi. Muistan vieläkin ekan kerran jälkeen... No, mutta pelkoni oli turha. Ei sitä turhaan salilla käy, jaksoin hienosti melkeinpä samoilla painoilla (no ei ihan, mut ei paljoakaan pienemmillä) eikä lihaksisto kipeytynyt sen enempää kuin salitreenin jälkeenkään. Pelko oli siis ihan turha ja tästä eteenpäin voisikin ainakin kevyemillä viikoilla käydä pumpissa. Ajattelin kyllä yrittää, josko ehtisi muutenkin silloin tällöin, mielellään tietysti joka viikko, mutta töitten ja lasten ja Mintunkin harrastusten ohella voi olla hieman haastavaa ehtiä. Mut katotaan, nyt nautin siitä kun pääsen liikkumaan normaalia enemmän. Lepopäiviä ei kovin montaa ole näihin lomaviikkoihin mahtunut ja koko ajan on olo, että lepopäivänäkin olisi pakko jotain tehdä. Onneksi lapset on niin isoja, että pärjäävät vaikka käynkin juoksemassa, jumpassa tai salilla. Saliohjelmaa muutettiin viimeksi siten, että koska tavoitteeni on enemmänkin lihasvoiman kasvattamista kuin kestävyystreeniä, niin toistot on joka viikko 10-8-6 ja joka neljäs viikko edelleen kevyempi viikko. Ihan mukavaa tehdä taas erilaisella rytmityksellä. Lisäksi treenailen nyt takaolkapäitä enemmän, kun etuolkapäät rupee dominoimaan niin monessa liikkeessä. Tekniikka on se mihin mun pitää nyt keskittyä. Pilateksessakin olen pyrkinyt käymään säännöllisesti ja sainkin viimeksi kehuja ohjaajalta kehityksestäni. Se motivoi edelleen jatkamaan ja onhan pilateksessa haastetta, se on yllättävän vaikea laji =)

Mulla on kirpparipaikka pariksi viikoksi ollut tässä meneillään. Oli jo aikaisemmin keväälläkin pari viikkoa. Täytyy välillä todeta hymyssä suin, että rahan tuloa ei voi estää =D Tasaisesti myyntiä on vaikka välillä tuntuu ettei mitään mene kaupaksi, silti saadaan taas kerran reilusti voittoa. Lisäksi aivan huippu järjestelmä, kun oman paikan myyntiä voi seurata kotona netistä, mielestäni sitä ei täällä muilla kirppareilla ole. Onhan siinä oma hommansa hinnoitella ja käydä siellä paikalla, mutta kyllä se silti kannattaa. Toki riippuu paljon myös siitä, milla paikalla fyysisesti myyntipaikka on ja minkälaiset hinnat laittaa. Itse olen aina ajatellut, että millä hinnalla itse voisin ostaa ja sit toisaalta, kun on käytetystä tavarasta/vaatteesta kyse, niin hinta ei voi olla uudenveroinen. Tietysti joskus kokeilen laittaa korkeamman hinnan, hulluhan ei ole se joka pyytää vaan se joka ostaa ;) Ja jotkut jutut ei vaan kertakaikkiaan lähde ihan halvimmalla hinnalla. Oikeastaan, se on aika mukavaakin touhua vaikka tavarat lojuu sitten kotona sekaisin sen ajan kun hinnoittelee ja sit kun paikka puretaan ja kotona miettii mitä säästää seuraavalle kerralle ja mitä ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti