sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Agilityn jatko 6. Treenit: Niisto / 7. pakkovalssi

Itselleni muistiin mitä juttuja on treenattu. Ei varmaan paljoa tule tekstiä kun ei heti treenien jälkeen ole kirjattu...

6. harjoituskerran aiheena oli niisto. Niistossa koira vedetään ikäänkuin nenästä niistäen hypyn yli. Tässä oli pieni radanpätkä putken ja hyppyjen kanssa ja niistoja tehtiin kolmeen kohtaan. Tosin ensin aloitettiin harjoittelemaan ihan yksittäisellä hypyllä, että koira pääsee mukaan ja ymmärtää mitä haetaan. Meillä ei tässä mitään sen ihmeempää ongelmaa, tosin alussa itse jäin aika kauas eli lähemmäs vaan estettä niistämään.

7. treeneissä harjoiteltiin pakkovalssia. Aluksi tuntui kyllä aika vaikealta, koska ei saa itse väistää koiraa vaan ihan esteen lähellä pitää kääntyä ja ohjata koira hypylle. Pakkovalssissa koira otetaan vastaan ihan hypyn vierestä takaapäin ja tarkoitus on saada tiukat käännökset aikaiseksi. Aluksi menin itse kauemmas kuin mitä piti, jotenkin automaattisesti sitä väistää koiraa. Alkoi se loppua kohti sujumaan hieman paremmin ja Minttukin hoksasi homman. Lopussa kokeiltiin miten Minttu reagoi pakkovalssin jälkeen kun on lähtenyt hyppyyn ja minä lähdinkin jo etenemään ja käänsin vartalon menosuuntaan. Hyvin luki ja tuli mukana tiukan käännöksen tehden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti