tiistai 26. marraskuuta 2013

Agilityn jatkokurssin päätös; 10. Treenit

Nyt olis sitten jatkokurssi käytynä. Yksi kerta jäi tänne blogiin välistä, kun en muista mitä on tehty. Olen ollut äärimmäisen laiska ja saamaton enkä ole heti kirjoittanut ylös, niin hieman jäi pintaraapaisuksi tämän kurssin kirjoitusanti. Muuten saatiin kyllä kurssista paljon irti. Opittiin paljon uusia ohjauskuvioita, saatiin varmuutta esteisiin ja päästiin tekemään yhdessä. Koko ajan tässä itsekin oppii lisää, agility on kyllä vaikea laji.

Tänään siis meillä oli rata, mikä oli onneksi helpompi kuin viime kerran rata. Tutustuttiin rataan ja suunniteltiin itse omat ohjauskuviot. Tehtiin kahdessa osassa, ensin alkupätkä 1.-7. ja sitten loppupätkä 8.-15. Nyt en halunnut olla ensimmäinen kun niin monesti ollaan oltu, kiva nähdä ensin jonkun muun suoritus. Ja tällä kertaa käytin Mintun pissillä ja muistin sakonkin maksaa, ennenkuin lähdettiin radalle. Päätin, että otan lelun käteen, että saan Mintulle vauhtia ja pysymään sen vauhdin. Välillä meinaa ilman lelua vauhti hiipua täysin ja siihen pallo on oiva apu, kun Minttu tykkää siitä kauheasti. Alkupätkä meni oikeastaan ihan hyvin, puomin kontakti ois saanut olla paljon parempi, ehkä hätäilin itse liikaa ja Minttu ei vielä kestä että lähden niin kauas. 6.hypyn jälkeen Minttu ei hakeutunut kepeille ollenkaan vaan lähti menemään ohi, sain korjattua kuitenkin ja vedettyä Mintun kepeille ja sitten se sujuikin mallikkaasti. Kepeissä oli kaikki ohjurit paikallaan. Olisi pitänyt vetää kepeille eikä taas unohtaa koiraa, ehkä liian nopeasti itse etenin. Keppejä kun on treenattu aina itsenäisinä niin haastavampi yhdistää toiseen esteeseen. Tätä olisin voinut harjoitella aikaisemmilla kerroilla, jos olisin tajunnut...

Loppupätkä sitten... Minttu ei kestänyt A-kontaktilla ollenkaan vaan tuli ihan läpi, lähti 10. hypylle takaakierron kautta vaikka piti mennä suoraan ja siinä sähelsin sitten ja ohjailin oikeaan suuntaan. Putkelle meni hienosti ja pituudessa ei mitään ongelmaa. Itse etenin ehkä taas hieman liian nopsaan ja Minttu tuli renkaan ohi. Lennosta uudestaan A-esteelle, kontaktin läpi ja nyt se seuraava hyppykin meni jo paremmin, tosin sen jälkeen Mintulle tuli pakottava tarve rapsuttaa itseään... joo, lelu esiin ja sen avulla takas vauhtia ja putkeen hienosti. Pituus jälleen ilman ongelmia ja nyt rengaskin meni hienosti. Heitin sit pallon kahden esteen läpi että vauhti kestäis loppuun saakka. Yks kouluttaja huomasi, että heitin pallon yläkautta ja kehoitti heittämään alakautta, ettei koiralle tule virheellinen hyppyasento kun kurkottaa ylöspäin palloa katsoen. Ja samainen kouluttaja kehoitti aika nopeasti luopumaan siitä, että pallo on kädessä. Sen voi laittaa taskuun ja näyttää koiralle, että täällä on ja saat sitten kun on tehty.

Lopussa saatiin vielä valita tehdäänkö uusinta alku- vai loppupätkästä. Päätin ottaa loppupätkän, koska Minttu ei kestänyt A-kontaktilla ollenkaan kummallakaan kerralla alussa. Nyt se sujui sitten tosi hienosti, kun maltoin itse pysyä Mintun vierellä ja palkkasin sen kontaktille (alussa tais unohtua...) ja loppupätkäkin meni oikein hyvin. Tähän olikin hieno lopettaa tämä kurssi, hyvään suoritukseen! Nyt on pienryhmäpaikka Poksilta haussa ja odotetaan miten käy, jatkuuko treenit vaiko ei.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti