tiistai 13. toukokuuta 2014

Saksalainen ja viskileikkaus

Treenattiin siis ohjauskuvioista saksalaista ja viskileikkausta. Viskileikkaus näytti niin siistiltä kun kouluttaja näytti miten kuuluisi tehdä, olin ihan fiiliksissä, että päästään sitä kokeilemaan. Saksalainenkin tuntui ihan hyvältä omaan ohjaukseen ja toimi meillä hyvin. Nämä minun ohjauskuvioiden selitykset on varmaan sekavia, mutta kun en ole löytänyt netistä mitään sivustoa, mistä saisin suoraan jonkun viisaamman kirjoittamana ne vaan kopioitua tänne.

Saksalainen meni siten, että koira ohjattiin hypylle takaakierrolla, ohjaajan pitää kääntyä ikäänkuin tehden persjätön hypyn edessä ja ottaa heti koira toisella kädellä jatkamaan rataa. Tässä ei ollut meillä mitään ongelmia, ehdin itse tehdä ohjauksen hyvin ja Minttu hoksasi miten kuuluu mennä. Tätä tuli molempiin suuntiin radalla harjoiteltua.

Viskileikkausta harjoiteltiin kahden hypyn pätkällä, joista toinen oli tavallinen hyppyeste ja toinen oli muuri. Koiran tuli putkesta ohjaajan vasemmalta puolelta, ohjattiin hyppäämään vasemmalla kädellä ja vähän niinkuin takaaleikkauksen idealla vaihdettiin ohjauskättä jääden itse koiran taakse ja ohjattiin koira hyppäämään muuri. Ensin harjoiteltiin muutama kerta siten, että heitettiin namipalkka ensimmäisen hypyn yli ja sitten muurin taakse. Minttu hoksasi tosi nopsaan idean ja oltiinkin varmaan ainoita, jotka sai sen kokonaisuudessaan tehtyä. Hyvä Minttu!

Sunnuntain treenin lopuks tehtiin nopsaan pieni rata, missä saatiin harjoitella näitä ohjauksia.

Kävin tiistain koulutusryhmän treeneissä, missä treenattiin näitä samoja ohjauskuvioita ja tehtiin rataa. Meillä meni tosi hyvin kokonaisuudessaan! Lopussa sitten kokeilin saada Minttuun vähän vauhtia ja tehtiin yksittäisiä esteitä, minkä jälkeen pallo palkkana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti