sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Agilitya ja munkkeja

Mintun aamu alkaa yleensä poikkeuksetta niin, että se käy Joonan sängystä hakemassa Joonan rakkaimman unipupun ja kuljettaa sen alakertaan olohuoneeseen. Tänä aamuna ei ehtinyt ihan sinne asti vaan yllätettiin pikku varas portaitten puolivälistä =) Samainen pupu oli muuten viime kesänä piilotettuna kukkapenkkiin, pakko laittaa kuva alle :D

Piilottaja työssään

Piilotettu pupuparka

Aamulla käytiin juoksemassa ekan kerran Utran harjun lenkki. On se vaan erilaista juosta maastossa kun asfaltilla. Pehmeä alusta jaloille parempi ja mäet haastavat matkalla. Matkaa kertyi 8km ja loppua kohti vauhtia kiihdytettiin. Sinne suunnataan lenkkeilemään varmasti monesti tänä kesänä.

Tänään oli munkin paistopäivä. Tein kaksi taikinaa, koska kun paistetaan niin paistetaan sit kerralla vähän enemmän. Ei tule nimittäin tehtyä munkkeja kuin kerran vuodessa, vappuna. Hyviä olivatkin ja muutama tuli syötyä. Kutsuttiin anoppi kahville ja samoin isäni vaimoineen kävi illalla munkkikahvilla. Mie oon haaveillu jo kauan Moccamasterista ja tänään yllättäen toiveeni toteutui. Iskä oli ostanut vaimolleen synttärilahjaksi uuden Moccamasterin ja mie onnellinen sain heidän vanhan keittimen. Ihan sama onko uusi vai vanha kun toimii ja kunhan on Moccamaster, Jee!Agilityn alkeiskurssin toinen kerta oli tänään. Tänään treenattiin rengasta, pussia, keppejä, madallettua A-estettä sekä hyppy-putkea. Rengas tuotti meille tänään ongelmia. Pentuagilityssä on viimeksi sitä kokeiltu eikä se ole niin tuttu este meille. Minttu meni ihan kivasti kun rengas oli maassa ja hieman nostettuna, mutta oikean rengasesteen läpi ei suostunut millään menemään. Nooh, jätetään hautumaan. Pussi meni oikein hienosti ja siinä harjoiteltiin nimenomaan lähtöä, koska Minttu varastaa niin helposti. Madallettu A-este, ei mitään ongelmaa kun on menty jo korkeaakin. Kontaktia vaan pitäis ruveta treenaamaan ja illalla harjoiteltiinkin sitä omalla pihalla laudanpätkällä. Keppejä ohjureitten kanssa kävin itsenäisesti kokeilemassa, ensin oli 6kpl ja lopuksi laitoin vielä toiset 6 eli 12kpl. Vain kahdessa suorituksessa Minttu meni lopussa ohjurin ali, mutta saatiin monta hienoa ja oikeaa suoritusta, jes! Ulkona oli hyppy ja putki. Hypyt oli minikorkeudella, mutta koska ollaan menty hieman matalampia hyppyjä, niin Minttuhan ei suostunut niitten yli hyppäämään vaan lähti seuraamaan minua sivusta. Madallettiin ja sitten onnistui hyppääminenkin. Myös hyppy-putki yhdistelmä sujui, mutta vielä on paljon parannettavaa. Minun pitää enemmän ruveta ohjaamaan käsillä. Kun vaan nyt sisäistän kaikki saamani neuvot ja vielä siirrän ne käytäntöön. Onneksi on vielä monta treenikertaa jäljellä, kyllä me opitaan. Minttu on ainakin innoissaan ja tekee niin hienosti. Enemmän pitää ruveta vaan lelulla palkkaamaan, tänään jo kokeilin sitä ja toimi ihan hyvin. Tästä jatketaan, pakko on kehitellä kotipihaan esteitä, että voi treenailla kotonakin jotain.

1 kommentti:

  1. Pupuparka tosiaan! :D Mintustahan tulis kunnon puutarhuri tuota menoa ;)

    Tsemppiä sekään omiin että siun ja Mintun yhteisiin treeneihin!

    VastaaPoista