sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivä, siis ihan samanlainen päivä kuin kaikki muutkin päivät!

Äitienpäivän kunniaksi sain nukkua jopa klo 8 asti aamulla. Harvinaista herkkua! Usein joko Minttu tai lapset herättää aikaisin jos en itse ole jo herännyt, mikä kyllä sopii minulle. Päivässä saa paljon enemmän aikaan kun herää aikaisin. Muutenhan tämä äitienpäivä ei poikkea meillä mitenkään normaalista sunnuntaista tai muustakaan päivästä. Joonan ei tarvinnut korttia eikä lahjaa minulle antaa, kun olin ne jo ottanut viikolla päiväkodista. Olin Joonan päiväkodilla ja samalla osastolla muutaman päivän töissä ja ei päässyt poika yllättämään tällä kertaa. Lahja oli joku istutettu kukka, vielä ei ole kukkinut niin en tiiä millainen. Camillakin antoi kortin jo lauantaina, mutta ei se ole niin päivän päälle. Jokainen päivä on äitienpäivä =)

Käytiin miehen kanssa juoksemassa niinkuin monena sunnuntaiaamuna. Mulla oli kyllä aluksi hieman hankaluuksia, kun mahaa väänteli välillä eikä tuntunut kovin hyvältä juoksu. Kuitenkin loppua kohti olo sen verran helpottui, että kierrettiin vähän aiottua pitempi lenkki. Mentiin Utranharjulla ristiin rastiin sitä lenkkiä ja kokonaismatkaksi tuli 13km. Loppumatkassa alkoi kyllä jo lonkankoukistajissa ja penikoissa tuntua, mutta hieno fiilis jälleen hyvän lenkin jälkeen. Mies kävi sitten myöhemmin vielä naapurin kanssa 8km lenkin heittämässä, huh!

Äiti kävi meillä kahvilla ja anoppi samoin. Näin tällä kertaa, eipä tarvinnut meidän lähteä kotoa kierrokselle. Mummin luona ei tosin nyt ehditty käymään tänään. Neljän päivän vapaat enkä saanut tehtyä moniakaan niitä asioita mitä olin ajatellut. No, kesälomaa odotellessa...

Mintun kans mentiin agilityn alkeiskurssille. Tällä kertaa treenauspisteissä oli itsenäisenä kepit, 12 kpl sarjassa. Sitten oli hyppy+rengas, hyppy+pussi, A-este ja puomi hypyn kans tai ilman ja ensimmäisenä ohjausliikkeenä valssi. Eli käännytään koiraan päin kun vaihdetaan ohjaussuuntaa/kättä. Valssia harjoiteltiin hyppy+hyppy+putki+hyppy yhdistelmällä. Kun olin koiran vasemmalla puolella koirasta katsottuna, sujui mallikkaasti, mutta kun kokeilinkin koiran oikealla puolella, tein ensin persjätön. Muistan jo pentukurssilta, että nämä kaksi oli aika vaikea erottaa, vaikka ihan loogista onkin että valssissa koiraan päin ja persjätössä koira jää selän taakse kun tehdään käännös. Nooh, onnistui se sitten kuitenkin molemmin puolin. Hienosti Minttu meni jo tuon yhdistelmänkin muutamaan kertaan vaikka välillä putkeen meno ei meinannut kiinnostaa. Pyrin lisäämään lelulla palkkaamista ja ostinkin eilen Mustista ja Mirristä pallon, missä kulkunen sisällä. Minttu on siitä tosi innoissaan ja kotonakin haukkui lipastolla kun olisi halunnut pallon. Mutta se on vain treeneissä sallittu leikkikalu =) Hyvin kyllä palkkautui lelulla ja sainkin monta kertaa palautetta, että kannattaa sitä käyttää ehdottomasti. Valssin harjoittelussa siten, että avustaja antaa pallon sitten lopussa niin itsellä vapaat kädet ohjaukseen. Muuten olen yrittänyt myös pallo kädessä tehdä, kun Minttu helposti yrittää riistää sitä kädestä, saisi pois siltä sen ylitsepääsemättömän kiinnostuksen palkkaleluun.

Nooh, hyppy ja pussi meni tosi hyvin, käännettiin hyppyestettä hieman vinoon että tulisi lisää haastetta, mutta meni sekin tosi hienosti noin kun tekee yksittäisesti sitä. Rengas ei viimeksi sujunut alkeiskurssilla, mutta perjantaina Joan hallilla se sitten sujui. Hieman erilaiset renkaat on näissä halleissa. Mutta sanoin apuohjaajalle, että viimeksi ei mennyt ja aloitettiin ihan sillä, että pyysin Minttu toiselta puolelta renkaan läpi ja sitten menin itsekin lähettämään namialustalle. Enhän minä ehtinyt mitään lähettää kun Minttu menikin itse läpi ja tuli sitten takaisinpäin minun luo ja siinä muutamia kertoja itsestään hyppy renkaan läpi. Apuohjaaja sanoikin, että ei häntä ole näin pahasti huijattukaan ;) Olipa yllätys itsellekin kun se sujuikin nyt noin hienosti. Varsinkin kun se sujui myös yhdistelmänä hyppy+rengas ihan loistavasti =)

Kepeissä oli ohjurit ja 12kpl sarja. Ihan ensimmäinen kokeilu meni just eikä melkein oikein! Ihan ällistyttävää. Sitten ei sujunutkaan enää sen jälkeen ne muutamat kerrat kun kokeilin. Minttu hyppi ohjureitten yli kesken kaiken ja päätin sitten ettei enempää tehdä kun ei kerta suju. Seuraavaan kertaan, jätetään hautumaan.

A-esteellä ei mitään ongelmaa ja kontaktikin sujuu siinä kivasti. Tosin Minttu ei sietänyt kun jatkoin matkaa ja lähti mukaan, sitten peruuttaen takas kontaktille. Tehtiin hyppy+A+hyppy siten, että palkkasin Mintun kontaktilla ja sitten vielä ohjasin hypylle. Ja koska kontakti onnistuu niin hyvin, niin nyt pitäis saada vauhtia kaveriin ja sitä tavoitellaan heittämällä pallo A:n jälkeen olevan esteen yli. Hyppy+puomi meni kans tosi kivasti, mut sit kun olin Mintun vasemmalla puolella, alkoi olla kisaväsymystä sen verran ilmassa, ettei mikään sujunutkaan enää. Ei halunnut mennä puomille enää joten treenit oli sit tällä kertaa tässä. Oltiin ihan ensimmäisenä harjoittelemassa tänään valssia ja saatiin palautetta siitä, että olisi hyvä kiinnittää huomiota koiran vireystasoon. Mintulla se tuntui apuohjaajan mielestä olevan jo hieman laskussa ja Minttu tekin vähän laiskasti jo ensimmäisessä jutussa. Sikäli tuo puomille lopetus ei ollut ihan niin hyvä kuin olis pitänyt, ei jäänyt koiralle sellaista intoa päälle mistä olisi hyvä jatkaa ensi kerralla. No, koko ajan opitaan ja kehitytään. Tänään tuli monta hyvää suoritusta ja lelulla palkkaaminen kannattaa. Ja vireystasokin nousi aina kun hieman palloa vilautti taskusta :)

Lisäksi Minttu ei tainnut varastaa kuin vaan muutaman kerran, jee! Ehkä se alkaa oppia että nätisti kun odottaa niin sit pääsee tekemään! Tätä harjoitellaan siis lisää! Viimeksi sain kehoituksen vaihtaa tokon hyppy-käsky vaikka este-sanaan ettei mene sekaisin, kun agilityssa käytän hyppy tai hyppää, miten se nyt suusta sattuu tulemaan. Tänään sitten mietin sitä, että josko ohjelmoisn itseäni agilityn hypyssä sanomaan lyhyesti ja ytimekkäästi hop,  niinkuin yksi kaveri sanoi tekevänsä ja samoin apuohjaaja (varmasti moni muukin). Ihanhan se Minttu tiesi mitä tehdä vaikka yhtäkkiä käsky olikin hop! Nopeassa vauhdissa varmasti myös helpompi, kunhan nyt vaan itse sen muistan jatkossa. Olisihan sitä voinut miettiä alussa tarkemminkin mitä sanaa aikoo käyttää mutta mistäs sitä voi tietää alussa mikä omaan suuhun istuu ... Samoin kun mietin, pitäiskö renkaalle olla oma nimi eikä vaan se hyppy-käsky? A-este on kiipee, samoin kun puomi, mut pitäskö niillekin käskyt olla A ja puomi? Kysyvä ei tieltä eksy ja ehkä se ei oo niin tarkkaa, tai en mie tiiä. Tarviiks sen koiran tietää meneekö se A: lle vai puomille vai riittääks se et sanoo vaan kiipee sillon kun sen pitää mennä estettä ylös...

Eilen oli Mustissa ja Mirrissä jackrusseli-päivät. Saatiin Royal Caninin jackrusseleille tarkoitettua ruokaa 1,5kg pakkaus ja 2 näytepussia. Minttu maisteli eilen ja söi mielellään sitä ruokaa. Paikalla oli monia russeleita ja olipa mukavaa nähdä muita. Harvakseltaan törmää muihin russeleihin. Kyllä mahtuu rotuun monenlaista koiraa; montaa erilaista väritystä, karvanlaatua, kokoa...

Meillä on kesäisin tapana pelata jalkapallon iltamatseja omassa pihassa, tytöt vastaan pojat. Tänään oli taas iltamatsin vuoro ja voi Minttu-raukkaa kun se joutuu olemaan sen aikaa sisällä. Tapittaa ikkunassa ja välillä vinkaisee että eikö pääsis mukaan. Ehdotettiin tänään että olis pelattu isi+Camilla ja äiti+Joona. Lapsen suusta sen totuuden kuulee... Joona tokaisi ehdotuksen kuultuaan "Ihan epäreilua, kun äiti on niin huo.... eiku hyvä pelaaja!" No joo, kyllä mie yritän mut ehkä mie sit meistä oon se huonoin. Vaikka aika hyvin Joona rakas paikkas tuon mitä ensin meinas sanoa =D Pelattiin sit vanhalla jaolla tytöt vastaan pojat ja tasapeliin päättyi tällä kertaa.

1 kommentti:

  1. Työhän ootte hyvän lenkin tempassu! :) Aurinko tekee ihmeitä omalle juoksumotivaatiollenikin...niin eri fiilis :)

    VastaaPoista