keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Hiihtolomaviikon monet treenit

Loman aikana ehti koirankin kanssa treenaamaan enemmänkin. Tälle viikolle treenejä kertyi huikeat 5 kpl. Maanantaina siis käytiin vapaavuorolla treenailemassa, mistä kirjoittelin edelliseen postaukseen. Tiistaina mentiin illalla koulutusryhmän treeneihin, siellä vaihtuu viikoittain treeniaihe ja kouluttajat ja se maksaa muutaman euron kerta. Tänä tiistaina aiheena oli ansaesteet ja kouluttajana oman treeniryhmämme kouluttaja. Haastavuutta rataan toi esteiden sijoittelu ja aiheen mukaisesti ei menty sieltä mistä ehkä loogisin olisi ollut. Mukana radalla oli myös keinu ja rengas. Siellä oli kolmosissa kisaava koirakin mukana ja kyllähän se meno näytti aika hyvältä. Mintun kans kun mentiin ekaa radanpätkää tekemään niin vaikka kuinka asetuin putken pään eteen ajatuksena siitä ohjata kauimmaiseen päähän, niin eikö mitä Minttu ampaisee mun takaa suoraan putkeen. Nooh, saatiin me se menemään kyllä ja oon tyytyväinen, että Minttu meni kepeille tosi hyvin. Okserieste oli meille vieraampi lopussa ja Minttu pudottikin sen ekalla kerralla. Puomilta alastulon kokeilin tehdä ensin Mintun vierellä ja kontakti meneekin siinä tosi hyvin. Sit kokeilin muutaman kerran niin, että siirryin itse sivummalle kun Minttu tuli kontaktille ja sehän pysyi siellä kun käskin odottaa. Aika siistiä, siitä oli hyvä edetä rauhassa viimeisille hypyille ja ohi yhden "ansahypyn". Kouluttaja antoikin siitä kehuja, että Mintun huomio oli minussa (eikä edessä olevassa hypyssä, mitä ei pitänyt ylittää) ja siksi siinä kohtaa ohjaus onnistui hyvin.

Keskiviikkona käytiin pitkästä aikaa Pärnävaaralla mäykkyjen ja podengon kanssa treenailemassa. Otin sille kerralle tähtäimeksi treenata pieniä pätkiä ja kontakteja yrittäen irrottautua itse vierestä.  Kokeilin myös sitä, että hidastin omaa vauhtia puomilla ja jättäydyin Mintun taakse. Minttuhan oli ihan ihmeissään ja hidasti omaa vauhtiaan ja meni tosi varovaisesti puomilta alas. Eikä kyllä kontaktikaan meinannut onnistua, meni koiralta pasmat ihan sekaisin kun on tottunut että minä menen aina edellä tai vieressä. Enemmän pitäisikin rikkoa totuttua kaavaa. Hyvä syke oli Mintulla tehdä ja hyvin jaksoi treenata, toki välillä piti lepäilläkin.

Torstaina kävin aamusta vielä hallilla treenailemassa. Taisi olla Minttu jo hieman väsynyt monista treeneistä,  mutta pienemmissä pätkissä jaksoi kyllä tehdä. Itse tein ohjausvirheitä, hosuin enkä malttanut odottaa Minttua ja virheitäkin sitten tuli. Mutta aikamoinen tehoviikko treenien suhteen!

Sunnuntain treeneistä teen oman postauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti