maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kepeille eri kulmista

Tänään treenattiin keskittyen keppeihin ja eri sisääntuloihin kepeille. Tärkeää oli että koira ohjautuisi itse kepeille ilman että ohjaajan tarvitsee mennä houkuttelemaan keppien alkuun. Ensin treenattiin siten, että hypyn ja putken kautta kepeille piti mennä takaa umpikulmasta (vai mikä lie se oikea termi). Toisella kierroksella avokulmasta, mikä on kuulemma koiralle vaikeampi. Ohjurit oli auttamassa. Saatiin kaksi vaihtoehtoa, joko mennä koiran vierellä kun lähtee suorittamaan keppejä tai sitten mennä koiran takaa kun lähtenyt kepeille etenemään. Ajattelin kokeilla mennä taakse, mutta kuitenkin jäi kokeilematta tällä kertaa.

Me oltiin ensimmäisenä tänään ja ekana on toisaalta aina haastava tehdä. Aluks tehtiin alkuradan pätkä lämmittelyksi ja siitä jatkettiin sit keppien harjoittelua. Aluks mie menin ihan liian kauaks odottamaan putkesta ja kun seisoin vaan ja yritin ohjata Minttua kepeille nin eihän siitä mitään tullu. Enkä edes ite tajunnu vaan kouluttaja neuvoi ettei vauhti voi pysähtyä vaan putken suulta pitää lähteä yhdessä koiran kanssa keppejä kohti ja siitä ohjata koira kepeille. Pari kertaa tehtiin niin, että kouluttaja palkkasi namilla koiran keppien alkuun ja siitä koira kepeille etenemään. Keppien jälkeen koira mukaan ja putki vielä. Sit ilman nameja ja Minttu meni tosi hienosti, onnistuttiin monta kertaa ja saatiin kehuja!

Toinen pätkä, avokulmassa kepeille, sama homma aluksi, että palkka aluksi koiralle keppien alkuun ja sitten ilman ja Minttu hoksas homman niin hienosti!  Taas saatiin kehuja ja oli niin hyvä mieli hyvistä suorituksista!

1 kommentti:

  1. Siut on haastettu! :)
    Ohjeet löytyy miun blogista :) http://nopeammatjalat.blogspot.fi/2014/05/haastettu.html

    VastaaPoista