maanantai 31. maaliskuuta 2014

Koiran itsenäinen eteneminen

Tällä treenikerralla oli hieman erilainen lähtökohta. Itse emme saaneet juosta koiran kanssa vaan koiran piti juosta ja edetä itsenäisesti. Tehtiin ensin neljän hypyn suora siten, että kouluttaja oli palkkaamassa hyppysarjan jälkeen ja itse laitettiin vaan koirat lähtemään. Yllättävän helposti onnistui ja kun kutsuin Minttua takaisin niin hyppäsi jopa sarjan takaisinkin päin. Huomasin, että Minttu hyppää esteet ihan tosi läheltä sivusiivekkeitä. Oli hieman hassun näköistä se hyppääminen, kouluttaja sanoi että voisi johtua siitä jos on joskus sattunut jalkoihin riman tiputettuaan kun jotenkin nuo rimat tippuu helpommin sivusta. Niihin neljään hyppyyn yhdistettiin vielä putki alkuun eikä siinäkään ollut ongelmaa, Minttu meni hienosti.

Toinen pätkä oli sitten hyppy-suora putki- A este. Ensin lähetettiin pelkälle A:lle muutaman kerran ja sitten hypyltä. Minttu meni tosi hyvin, ei ongelmia. Tuli vielä takaisin päinkin esteet!

Viimeinen yhdistelmä ole meille haastavin. Vinottain kahden hypyn yli ja suoraan putkeen.  Ensin pelkkää putkrä pari kertaa ja sitten ensin yhden hypyn kanssa. Niissä ei mitään ongelmia. Mutta oltiin ainoat joilla ei mennyt kahden hypyn kautta, Minttu hyppäs kyllä ekan hypyn,  mutta kiersi toisen aina. Ei voi mitään.

Ihan loppuun kun sai jäädä vielä halutessaan kokeilemaan muillekin esteille niin kokeilin Mintun kans puomia. Eihän se sujunut ei sitten ollenkaan. Minttua pelotti ihan kauheasti kun olis pitäny mennä yksin puomille ja treeenikaveri houkutteli vinkulelun kanssa toisella puolella. Piti lopuksi namien kanssa mennä koko puomi läpi ja jättää siihen kun tuli niin totaalinen kieltäytyminen. Mutta ehdottomasti pitää kokeilla näitä joskus vaikka namialustan kanssa jos ei ole apuria mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti