tiistai 14. lokakuuta 2014

Syksyn touhuja

Poks järjesti epäviralliset agilitykisat sunnuntaina 7.9. Olin vähän kahden vaiheilla osallistuisiko vaiko ei. Kilpailuvietti ei niin suuri oo tällä hetkellä, mutta koska omat treenit ois ollu samana päivänä illalla ja sää oli huippu, ajattelin sit että samahan se on mennä kisailemaan (eikä tarvii illalla niin myöhään lähteä enää treeneihin). Harjoituksen kannalta otettiin ja kun epävirallisia kisoja järjestetään harvemmin, treenit on kuitenkin joka viikko. Osallistuttiin siis mölliradalle ja kilpailevien radalle. Osallistujia oli aika kivasti, paljon enemmän kuin edellisissä Joan mölleissä. Rataan tutustuminen oli jokaisella luokalla erikseen koska kilpailijoita oli tosiaan sen verran paljon. Radat ei olleet kovin vaikeita. Mölliradalla vauhtiakin oli ihan kivasti, kilpailevien radalla oli hieman hitaampi vauhti. Kuitenkin, jos nyt oikein muistan, niin sijoituttiin palkintosijoille kilpailevien radalla, koska saatiin nollatulos. Mölliradallakin nolla, mutta muut oli nopeampia. 

Meillä alkoi syyskuun alussa taas ohjatut treenit. On mukavaa kun saa taas palautetta omasta tekemisestä ja koiran tekemisestä, vinkkejä tekemiseen. Ollaan aloiteltu ihan kevyesti tekemällä ratoja ja aina esiinnousevien ohjauskuvioiden perusteella tehty kokeiluja miten erilaiset ohjaukset toimii. Yhden harjoituskerran aiheena oli kontaktitreenit. Kouluttajalla oli naksu, namialusta ja namit ja tehtiin ensin puomia. Laitoin normaalisti Mintun puomille ja lopussa pinta-käsky, mun piti jatkaa matkaa katsomatta taakse ja jos Minttu jäi kontaktille, kouluttaja naksautti ja antoi palkan. Ensin harjoiteltiin tätä yksittäin ja sitten lisättiin loppuun putki ja alkuun hyppy. Muutamia virheitä tuli, mutta kaikenkaikkiaan ihan huiput kontaktit Mintulla oli puomilla. A-este olikin sitten vähän vaikeampi ja se ei mennyt ihan niin hyvin, saatiin kuitenkin onnistuneita suorituksia. Kontaktitreenausta olisi hyvä tehdä kaverin kanssa, koska sain vähän satikutia, kun tein itsenäisesti treenin lopussa ja koko ideahan vesittyy jos mie itse käännyn ja annan koiralle apuja. Koiran pitää osata jäädä siihen kun minä jatkan matkaani. Taas en tajunnu itse yhtään ja onneksi kouluttajamme huomasi sen ja antoi heti palautetta. 

Poks järjesti syyskuussa kaksipäiväiset agilityn kilpailut, joissa ratkaistiin piirinmestaruuksia. Olin yhden lauantaipäivän klo 9-20 talkoilemassa. Olin ilmoittautunut ratatyöntekijäksi ja siinä hommassa aloitinkin, mutta sitten ajanoton reistaillessa tarvittiin toinen käsiajanottaja ja minä sitten koko loppupäivän olin kaverina varsinaiselle käsiajanottajalle. Se tehtävä olikin oikeastaan aika kiva. Ratatyöntekijänä sen verran aina väliajat, että olin mukana tekemässä ratoja kun tuli vaihdoksia. Meidän treenikavereitakin oli kisaamassa ja heitä samalla kannustettiin. Aivan mahtavaa oli seurata niin aloittelijoita kuin konkareitakin, paljon oppi ja huomasi mikä ohjaus ei ehkä toiminut ja missä tuli virheitä, myös onnistumiset. Vaikka päivä oli pitkä, oli silti mukava olla talkoilemassa. Sunnuntaina en sitten ollut enää hommissa.

Muutamia valokuvia Mintusta:
Siellä näkyy joutsen kun oikein tihrustaa...


Itse olen nyt käynyt treenaamassa 4x vko salilla ja noudattanut Fitfarmin lite in shape ruokavaliota. Kestää yhteensä 10 vkoa ja on tuntunut kyllä hyvältä kaiken kaikkiaan tämä projekti. Lisäksi se rakkauteni Bodycombat kerran viikkoon ja kävelyt Mintun kanssa. Kävin myös Kaislan järjestämällä perinteisellä syysvaelluksella Kolilla. Lapsilla harrastuksensa; Joonalla sähly ja Camillalla ratsastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti