sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Hellettä ja agilitya

Helteestä on saatu nauttia nyt jo monta päivää. Heti aamusta oli jo tosi lämmin. Mies lähti golf-kisoihin ja minä kävin sitten yksin juoksemassa. Kylläpä juokseminen onkin tylsää yksin vaikka musiikki tahdittikin kivasti. Sain pidettyä hyvin yksinkin vauhtia tasaisesti koko lenkin ajan. Juoksin Utran harjun lenkin, mikä on tasan 8 km meidän takaportilta mitattuna.

Käytiin viemässä Camilla jalkapallopeliin ja harjoituksiin Ylämyllylle. Sillä aikaa käytiin kahvit juomassa iskän luona Joonan kanssa. Siitä rantaan Minttua uittamaan. Tänään meillä loppui toinen kirpparipaikka. Se piti kiireesti käydä tyhjentämässä ennen agilitytreenejä. Yhteensä meillä oli kaksi viikkoa paikat varattuina, puolessa välin paikan sijainti vaihtui. Paikan sijainti on kyllä tärkeä, toinen viikko paremmalla paikalla tuotti tuplasti enemmän rahaa. Vielä jäi kuitenkin tavaraa sen verran että lomalla meinaan ottaa viikoksi paikan.

Sitten agilityyn. Onneksi Poksin hallissa on viileä sisällä, ulkona ei kauaa pystynyt kyllä treenaamaan. Tänään itsenäisinä pisteinä oli kepit ja pussi. Muut pisteet olivat keinu, kolmen hypyn yhdistelmä ja pieni rata. Nuo radat ois helpompi piirtää niin vois jälkeenpäin aina palata ja ehkä uudestaan harjoitella samanlaista itsenäisesti. Pitääpä kokeilla onnistuisko vaikka paintilla.

Pussissa ei meillä ole ongelmaa ja hieman tylsä sitä on yksin ainoana esteenä harjoitella. Pari kertaa tehtiin kun odoteltiin muihin pisteisiin pääsyä. Keppejä muutamaan otteeseen tehtiin ja välillä Minttu just viimeisen ohjurin yli hyppäsi harmillisesti. Mutta saatiin monta onnistunutta suoritustakin. Keinukin meni ihan jees, vielä aika aikeissa sen suhteen ja avustetusti keinua alaspäin laskien. Mintulla on niin vahva kontakti että sain neuvon treenata sitä ettei enää lähde takaisin esteelle kontaktiin.

Mintun ja meidän ongelmaksi meinaa muodostua se, että kun odotellaan välillä pääsyä johonkin pisteeseen tai sit ihan vaan hetkeksi huokaistaan että jaksaa taas, niin Minttu haukkuu ihan kauheesti. Haluaako se nameja vai mitä... En haluis palkata sitä siitä haukkumisesta namilla ollenkaan. Tänään kokeilin sitä että lähdettiin pois hallista aina kun haukku alkoi. Usein jos komennan olemaan hiljaa, haukku vaan kovenee. No, en tiiä tehosiko se poistaminen sen kummemmin, ehkä jos sen tekis säännöllisesti joka kerta, saattais tuottaa tulosta.

Ulkona olevat hyppyesteet olivat sijoitettuna vierekkäin  poiketen aikaisemmasta peräkkäin sijoittelusta. Tässä oli tarkoitus tehdä harjoittelu koira kiertää esteen taakse sivusta ja esteen takaa hyppy, taas koira kiertää esteen taakse ja hyppy. Me ei ollakaan kiertoja tehty, niitä olisikin hyvä omassa pihassa harjoitella. Hienosti Minttu kuitenkin tajusi homman vaikka käsi piti avuksi laittaa aika alas ohjaamaan kiertoa. Toinen mitä tehtiin tässä oli koiran lähetys hyppäämään esteen edestä ja veto takaa esteitten välistä ja taas hyppy esteen edestä. Vitsit kun en muista oikeita termejä näille kaikille harjoitteille. Nämä oli kivoja harjoitteita myös siksi että oli jotain ihan uutta.

No, se rata oli hyppy-hyppy-putki -hyppy-hyppy-putki-hyppy. Ensimmäisen putken jälkeen tehtiin valssi ja toisen jälkeen persjättö. Tuo rata päästiin tekemään viimeisenä ja sehän kyllä näkyi suorituksessa. Juteltiin yhden toisen kurssilaisen kanssa, että yleisesti ottaen nuo pisteet missä on ohjaaja, pitäisi kaikille olla sama aika tehdä. Toisilla menee tietenkin enemmän aikaa kuin toisilla, mutta jotenkin pitäisi ehkä järkevämmin organisoida systeemi millä kierrettäisiin noita juttuja. Nyt monta ihmistä jonottaa samaan pisteeseen yhtä aikaa. Ens kerralla jos on rata, haluan suihke ensimmäisten joukossa kun on vielä intoa tehdä. Niin, se meidän suoritus. Ensin tehtiin hyppy-hyppy-putki- hyppy yhdistelmä ja valssi onnistui hienosti kuin myös radan alku. Toisella kerralla saatiin koko rata tehtyä kerran, mutta viimeisen putken jälkeen Minttu joutui hakemaan minua ja suuntaa turhaan, kun pitäis hieman lähemmäs jäädä odottaa. Sit ei enää tullutkaan yhtään onnistunutta kokonaista suoritusta. Apuohjaaja meni viimeisen esteen taakse odottamaan namien kanssa, Minttupa ei halunnutkaan ensimmäisen hypyn jälkeen edetä minun kanssa vaan lähti koko ajan apuohjaajan luokse namien toivossa. Kyllä meinas turhautua tämä ohjaaja. Lopulta käskin apuohjaajan pois sieltä ja olisin palkannut itse lopussa, mutta ei niin ei... Ehkä sitten ensi kerralla...

Tätä kurssia onkin jäljellä enää 2 viikkoa. Nämä viimeiset viikot treenejä on tiistaisin ja sunnuntaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti